Κάντε κλίκ για μεγένθυση
ΓΕΝΙΚΑ

Η Σαντορίνη είναι ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, είτε επιλέγεται για αναψυχή είτε για πολιτιστικούς λόγους. Το συγκλονιστικό τοπίο και τα αναρίθμητα αξιοθέατα μαζί με τις καταπληκτικές μαύρες παραλίες και τις τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εγγυώνται πως η επίσκεψή σας στην Σαντορίνη θα ξυπνά πάντα όμορφες αναμνήσεις.

Στο νησί υπάρχουν ευρήματα μοναδικής αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας που αποδεικνύουν την αδιάκοπη ανθρώπινη παρουσία από τους προϊστορικούς χρόνους. Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου και η πόλη της Αρχαίας Θήρας είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα, ευρήματα από τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε στα μουσεία του νησιού.

Η Σαντορίνη είναι εκτός των άλλων πασίγνωστη για τα εξαιρετικά κρασιά της συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου Βισάντο. Πολλά οινοποιεία (κάναβες) είναι ανοιχτά για όσους θέλουν να προβούν σε δοκιμή των κρασιών και μουσεία οίνου ώστε να πληροφορηθούν περισσότερα για αυτό το νέκταρ.

Οι παραδόσεις και τα έθιμα δεν έχουν ξεπεραστεί. Αντιθέτως θεωρούνται πολύτιμα από τους κατοίκους της Σαντορίνης και έχουν ενσωματωθεί στο σύγχρονο τους πολιτισμό. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες να προσεγγίσετε τη Σαντορίνη μέσα από γιορτές, γεύσεις, προϊόντα και γεωργικές μεθόδους, από τη μουσική και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Στο λαογραφικό μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε πως ένα μέρος αυτής της παράδοσης εκτίθεται και μουσειακά.

Η αρχιτεκτονική της Σαντορίνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο του πολιτισμού της καθώς παρουσιάζει γραμμές και κατασκευαστικές μεθόδους που δεν απαντώνται αλλού στον Ελλαδικό χώρο. Σπίτια και εκκλησίες σοφά τοποθετημένα και εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο έτσι ώστε να προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους και να βρίσκονται κάτω από το κυρίαρχο κυκλαδίτικο φως.

Υπάρχουν πολλά χωριά στο νησί που απλώνονται σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Τα Φηρά, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένη πάνω στο φρύδι της καλντέρας και εδώ μπορείτε να διασκεδάσετε, να απολαύσετε τη μοναδική νυχτερινή ζωή του νησιού και να κάνετε τις αγορές σας.

Το ηφαιστειακό έδαφος και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες έχουν διαφοροποιήσει τα αγροτικά προϊόντα της Σαντορίνης που είναι ιδιαιτέρως γευστικά διότι είναι κατά βάση άνυδρα. Αναζητείστε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας που σέβονται την τόσο ενδιαφέρουσα τοπική κουζίνα και αδράξτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την γευστική παλέτα του νησιού.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον καιρό στην Σαντορίνη.